Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

joomla templates top joomla templates template joomla

Φωτογραφικός Διαγωνισμός Puerto del Tango

Η Κριτική Επιτροπή

Γράφτηκε από τον/την Puerto del Tango on . Posted in Φωτογραφικός Διαγωνισμός Puerto del Tango

Με χαρά θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την κριτική επιτροπή του πρώτου διαγωνισμού φωτογραφίας του πολιτιστικού συλλόγου "Puerto del Tango":

O Απόστολος Ντόμαλης είναι φωτογράφος- φωτορεπόρτερ,
μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.
Το πάθος του για τη φωτογραφία ξεκινά στα τέλη του 1990, οπότε πειραματίζεται για πρώτη φορά με το ασπρόμαυρο φιλμ και την εμφάνιση σε σκοτεινό θάλαμο. Ακολουθού
ν οι σπουδές στα ΤΕΙ Αθηνών,στην Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών,τμήμα Φωτογραφίας,και το 1996 μετά το πτυχίο οι πρώτες επαγγελματικές συνεργασίες στο κοινωνικό και αθλητικό φωτορεπορτάζ.

Το 1997 επιστρέφει στη Λάρισα και ένα χρόνο αργότερα ξεκινά την επαγγελματική του συνεργασία με την εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας,παράλληλα συνεργάζεται με Αθηναικά πρακτορεία κυρίως αθλητικού φωτορεπορτάζ.Από το 2000 συμμετέχει στο κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης, φωτογραφίζοντας στη Νίκαια της Γαλλίας,την Πράγα, τη Γένοβα και τη Θεσσαλονίκη το 2003

Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση λογοτεχνικών βιβλίων καθώς και με την ταξιδιωτική φωτογραφία (Κούβα 2004, Βενεζουέλα 2005). Φωτογραφίες του συμπεριλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία Ελληνικής Γλώσσας Α' και Β' γυμνασίου του Υπουργείου Παιδείας.
Επίσης στην εκπαίδευση εχει διατελέσει εκπαιδευτικός συνεργάτης στα ΝΕΛΕ,ΙΕΚ,ΚΕΚ & ΚΕΕ Λάρισας.\

Ο Νικόλας Χρυσός γεννήθηκε το 1977 στο Βόλο.
Απέκτησε πτυχίο Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Φωτογραφίας από το Middlesex University. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις φωτογραφίας από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, το 
Art If Act, τον Πλάτωνα Ριβέλη, την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κ.α. Ζει στο Βόλο και εργάζεται ως φωτογράφος από το 2009.
Έχει διδάξει στο τμήμα Τεχνικού Λήψης Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ Βόλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και ασχολείται με τη φωτογραφία
από το 2002. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε ομαδικές εκθέσεις και σε τέσσερις ατομικές. Από το 2006 συνεργάζεται με τη Διεθνή Μουσική Κοινότητα "Μουσικό Χωριό".

Η Πέρσα Λεφάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Βόλο. Η ενασχόλησή της µε τα εικαστικά κατα τα σχολικά της χρόνια την οδήγησε αργότερα να στρέψει το ενδιαφέρον της και στην τέχνη της φωτογραφίας. Αφετηρία στο µαγικό αυτό ταξιδι της εικόνας αποτέλεσε η Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, όπου και σπούδασε Φωτογραφία. Μετά το πτυχίο,άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, του κοσµικου ρεπορτάζ και της ηλεκτρονικής επεξεργασίας εικόνας στην πόλη της Αθήνας. Επέστρεψε στα πάτρεια εδάφη το 2012, όπου τον πρώτο χρόνο, σε συνεργασία µε τον Heart Fm (Love Radio), κατέγραψε µε το φακό της τις «µικρές συναυλίες» αξιόλογων µουσικών απο την πόλη του Βόλου, της Αθήνας και όχι µόνο, καλεσµένων της εκποµπής του ραδιοφωνικού σταθµού. Ένα χρόνο αργότερα, µια νέα επαγγελµατική συνεργασία µε την εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ, έδωσε σ’εκείνη την ευκαιρία για µία ενδιαφέρουσα και δηµιουργική προσέγγιση στο χώρο της προϊοντικής φωτογραφίας και τον χώρο της διαφήµησης κυρίως µέσω διαδικτύου που διαρκεί µέχρι και σήµερα. Αντίστοιχες συνεργασίες στον τοµέα αυτό προστέθηκαν στην πορεία όπως µε τον Συνεταιρισµό Αγχιάλου Δήµητρα κτλ. Τα τελευταία πέντε χρόνια αποτελεί µέλος µιας τριµελούς φωτογραφικής οµάδας που ονοµάζεται 3iris Photography (Τριίρις). Με συνεργάτες τους φωτογράφους Νικόλα Μαυρογιάννη και Δέσποινα Μαστοράκου, ενώνουν τις µατιές τους και τη φαντασία τους δηµιουργώντας εικόνες για λογαριασµό µουσικών σχηµάτων και δισκογραφίας, θεατρικών οµάδων, µουσικοχορευτικών οµάδων κτλ. Σε συνεργασία µε τη Δέσποινα Μαστοράκου, εικονογραφησαν το βραβευµένο λογοτεχνικό βιβλίο των 8 διηγηµάτων µε τίτλο «Τεχνητές Αναπνοές» του Αχιλλέα Κυριακίδη, παραθέτοντας την πρότασή τους για µια επαναπαρουσίαση του βιβλίου, µέσα απο µια ενδιαφέρουσα συνύπαρξη της λογοτεχνίας µε την τέχνη της φωτογραφίας. Μαζί µε την υπόλοιπη οµάδα 3iris, διοργάνωσαν ως τώρα τρεις εκθέσεις φωτογραφίας. Η πρώτη µε τίτλο «Οι Πύλες των Παραισθήσεων», φιλοξενήθηκε στο Flocafe Βόλου το 2013, η δεύτερη µε τίτλο «Τοπίο» , στην πλατεία του Αγίου Βλασίου Πηλίου και στην κάβα Οινοµάθεια το 2014, και η τρίτη , µε ξεχωριστές θεµατολογίες ο καθένας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου το 2014.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου γεννήθηκε το 1990 στα Γιαννιτσά. Οι σπουδές της στην Αρχιτεκτονική σχολή του Βόλου, την οδήγησαν να ασχολήθεί και με άλλα αντικείμενα που έχουν σχέση με το σχεδιασμό και την εικόνα. Ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία από το 2010 συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις και ομάδες. Ανάμεσά σε αυτές ήταν και η ομάδα πολυμέσων του συλλόγου Puerto del Tango (του οποίου είναι μέλος), όπου κλήθηκε πολλές φορές, μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας, να φωτογραφίσει εκδηλώσεις με tango. Επιπλέον,από το 2016 ασχολείται επαγγελματικά με τη γραφιστική τέχνη. Μέσα από τα διαφορετικά καλλιτεχνικά αντικείμενα με τα οποία έχει εμπλακεί, έχει διαμορφώσει το δικό της ύφος και άποψη για την αισθητική μιας εικόνας ή φωτογραφίας.